Tekopp på bord
Jämför kostnader Använd lånekalkylatorn ovan för att räkna fram vilken månadskostnad du exempelvis skulle kunna få om du samlar dina lån eller krediter hos oss och jämför exempelkostnaden med din nuvarande månadskostnad.
Skapa låneansökan Om exempelkostnaden är lägre än din nuvarande kan du gå vidare och göra en riktig ansökan för att se vilket erbjudande vi kan ge dig. Vi gör en individuell bedömning på varje sökande. I ansökan kan du mata in de lån och krediter du vill lösa.

Butikslån och avbetalning blir ofta dyrt

Många butiker erbjuder dig att delbetala, det vill säga att handla på avbetalning. Detta är samma sak som att ta ett lån, men du lånar av företaget du handlar hos istället för hos banken. Det kan såklart kännas smidigt att kunna göra detta i samband med att du köper något, men kom ihåg att jämföra med andra lån. Ofta är det billigare att låna från banken än från butiken. Därför kan det bli billigar att samla dina krediter och butikslån i ett banklån istället.

Jämför alltid effektiv ränta

När du ska jämföra lån är det viktigt att du kollar på den effektiva räntan, inte bara den vanliga räntesatsen. Den effektiva räntan beskriver den verkliga kostnaden för lånet. Den effektiva räntan avser kostnaden för ränta och avgifter, exempelvis uppläggningsavgift eller aviavgift, för en kredit uttryckt som en årlig räntesats på kreditbeloppet.

Så vad gäller hos oss?

Räntan är rörlig och sätts individuellt, för närvarande 3.59% –13.67% (per 14 nov 2019) och bestäms efter kreditprövning.

Samla lån, sänk kostnader

Om du har flera smålån och krediter hos olika långivare blir det ofta både dyrare och svårare att ha en bra överblick. Genom att samla dina lån får du inte bara bättre överblick, utan kan ofta få en lägre total låneränta. 

Med en lägre månadskostnad kan du få mer pengar över till sparkontot varje månad. Värt att kolla upp, eller hur?

*Räkneexempel

Räntan är rörlig och sätts individuellt f.n. 3.59 % – 13.67 % (gäller fr.o.m. 14 november 2019) och bestäms efter kreditprövning. Effektiv ränta blir 5.66 % (6.25 %**) för ett lån på 100 000 kr med rak amortering under 5 år med exempelränta på 5.52 % och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift. Genomsnittlig månadskostnad blir enligt exemplet 1 901 kr (1 926 kr**) och det sammanlagda beloppet som ska betalas blir 114 030 kr (115 530 kr**).

**Betalning via pappersfaktura inkluderar aviavgift på 25 kr