En majoritet av alla som får skatteåterbäring vill antingen resa för pengarna eller spara till en buffert. Men det krävs vissa förberedelser för att få skattepengarna utbetalade direkt till sparkontot, så här gör du.

Här listar vi hur du fixar dina skattepengar så snabbt som möjligt samt alla viktiga datum runt din deklaration.

Tre enkla steg för en snabbare utbetalning

1) Skaffa en digital brevlåda (Kivra , Min myndighetspost eller Digimail) senast den 27 februari. På så vis blir du en av de första som får deklarationsblanketten som skickas ut den 4-11 mars. Om du redan har en digital brevlåda kan du gå direkt till steg två.

2) Skaffa ett sparkonto med ränta hos oss. På så vis skapar du förusättningen för Skatteverket att ordna med en direkt utbetalning till ditt bankkonto. 

3) Därefter lämnar du dina kontouppgifter till Skatteverket så att pengarna kan sättas in på ditt sparkonto i samma stund som pengarna utbetalas. Kontot måste registreras hos Skattemyndigheten senast den 31 mars för att du ska hinna få skatteåterbäringen innan påsk.

Om du skulle missa att meddela dina kontouppgifter till Skatteverket erbjuder vi även kassaservice i våra bankbutiker där du kan lösa in din utbetalningsavi.

När kommer pengarna?

Deklarationssätt och datum Skattebesked meddelas Skatteåterbäring utbetalas

Digitalt senast
den 31 mars, utan ändringar.

April 7-9 april
Digitalt eller papper senast den 4 maj med ev. ändringar. Juni 9-12 juni
Genom redovisningsbyrå senast den 15 juni Augusti 4-7 augusti
Vid avsaknad av besked eller om du saknar skattereg. i Sverige. December 8-11 december

Tänk på att:

  • Det är endast personer som inte gjort några ändringar i deklarationen som får pengarna utbetalade 7-9 april 2020. För dig som gjort ändringar kommer utbetalningen i juni.
  • Om du får kvarskatt ska den betalas senast den 12 november 2020. Slutskattebeskedet meddelas i augusti.
  • Senaste datum för att lämna din deklaration är 4 maj 2020.