Backpackers

Reseförsäkringar

Nyhet! För avresor mellan 2020-10-02 - 2021-03-31 kan du nu teckna våra reseförsäkringar även till länder som UD har en reseavrådan till på grund av Covid-19. Läs mer nedan. En reseförsäkring är en trygg och enkel lösning för att slippa oro, besvär och oväntade kostnader under en resa. Vi har valt ut reseförsäkringar som passar olika behov i olika situationer.

Läs mer

Reseförsäkring Extremsport

Om du planerar att utföra riskfyllda aktiviteter och vill vara säker på att försäkringen gäller så är det här försäkringen för dig.

Mer om Extremsport

Reseförsäkring Bas

Reseförsäkring Bas gäller från dag 1 om du saknar hemförsäkring, eller tar vid där reseskyddet i hemförsäkringen upphör – normalt efter 45 dagar.

Mer om Bas

Reseförsäkring Plus

Reseförsäkring Plus täcker in det mesta som kan hända på resan, oavsett om du reser med familjen, kompisarna eller ensam.

Mer om Plus

Reseförsäkring Backpacker

Backpacker är ett bra val för alla upp till 35 år som vill ha en pålitlig reseförsäkring till en låg kostnad på långresan.

Mer om Backpacker

Reseförsäkring Weekend

Med Weekend får du ett omfattande skydd för dig och det du tar med dig på resan. Du får kan också få ersättning vid förseningar.

Reseförsäkring även dit UD avråder på grund av Covid-19

Gäller för avresor mellan 2020-10-02 - 2021-03-31.

Nu kan man teckna våra reseförsäkringar även till länder som UD har en reseavrådan till, för icke nödvändiga resor. Reseavrådan ska vara på grund av COVID-19.

Reseförsäkringen omfattar dock inte kostnader relaterade till COVID-19 som exempelvis:

  • att den försäkrade blir sjuk
  • att flyget blir inställt, gränserna stängs eller att man sätts i karantän
  • övriga extrautgifter

Notera att det inte går att teckna reseförsäkringar till länder där UD har en reseavrådan på grund av andra orsaker som till exempel krig, terror eller andra oroligheter

Läs villkor om reseförsäkringar

Här hittar du villkoren till alla reseförsäkringar. Klicka på länken nedan.

Har du frågor?

Om du har frågor om reseförsäkringarna är du välkommen att ringa Europeiska ERV på telefon 08-128 745 37.