www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Förbjudna staden & Jingshan Park

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 12 apr 2012

Om du ska besöka den förbjudna staden så tänk på att ”morgonstund har guld i mun”. Det dröjer inte många timmar innan busslast efter busslast med horder av turister anländer vilket skapar långa köer till biljettluckan. En genväg, om än en riskfylld sådan, kan vara att köpa en entrébiljett från någon av de morgonpigga ”entreprenörer” som varit på plats tidigt för att köpa loss ett stort antal biljetter för försäljning till de som inte vill köa. Givetvis med ett ”marknadsanpassat” påslag. Om du, trots risken för att bli lurad, väljer denna ”gräddfil” var noga med att pruta samt att kontrollera att datumen stämmer på biljetten.

Den förbjudna staden är större än vad man tror och den bästa upplevelsen får du om du kompletterar med en audioguide på svenska. Finns att hyra för några tior.

När du tagit dig igenom staden och lämnar den norra utgången så passa även på att besöka Jingshan Park tvärs över gatan. För två yuan kan du ströva omkring i den mysiga parken och beskåda motionärer, vackra blommor och framförallt bästa tänkbara utsikt över staden. Parken är en av Pekings trevligaste utsiktsplatser och vyn över den förbjudna staden kan inte bli bättre!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss