Kvinna på shoppingtur

Glöm inte kreditkortet

Trots att kontanter ofta är förstavalet utomlands skadar det aldrig att komma väl förberedd med ett kompletterande kreditkort i plånboken. För det finns faktiskt tillfällen när man får slut på kontanter eller bara behöver göra ett extra uttag i en automat på grund av oförutsedda utgifter.

Vilket är det bästa kreditkortet?
Just det överlåter vi till dig att avgöra. Men det finns några saker att tänka på vid val av kreditkort samt vid användning av kreditkortet utomlands.

Fria uttag i utlandet
Många kreditkort har särskilda avgifter för uttag i utlandet. Tack vara våra fria uttagsavgifter i alla länder utanför EU har vårt kreditkort blivit populärt bland resenärer som ofta reser längre sträckor. 

Ingen stress med återbetalning
Med vårt kreditkort får du hela 56 dagar räntefri kredit. Vilket ofta är uppskattat när du återvänder från en resa som kostat lite mer än vad du räknat med. Du kan även nyttja kortkrediten inför resan i samband med köp av flygbiljetter och hotell och betala senare, just för att slå till när priset är som allra bäst.

Välj lokal valuta
En annan viktig sak att tänka på vid uttag från bankomat utomlands är att välja rätt kurs i automaten. För bästa kurs ska du alltid välja den lokala valutan när frågan om du önskar debitering i svenska kronor eller landets egna valuta dyker upp på uttagsautomatens skärm.

Ta det säkra före det osäkra! Ansök om vårt fördelaktiga kreditkort inför nästa resa så slipper du uttagsavgifter utanför EU och får upp till 56 dagars räntefri kredit. Ja just det - en kompletterande reseförsäkring och fördelaktiga kurser vid valutaväxling ingår också.