www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Pekings kommunikationer

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 18 apr 2012

Det bor cirka 17 miljoner invånare i Peking och rullar cirka 5 miljoner bilar på gatorna. På helgerna får alla köra sina bilar men under måndag till fredag så måste bilägarna låta sin bil stå stilla en av dagarna för att minska trafiken. Med detta i åtanke bör du inte stressa upp dig om du fastnar i en trafikstockning eller blir inklämd i ett hörn av tunnelbanevagnen under rusningstid. Om du lyckas hålla nerverna i styr så fungerar  stadens kommunikationer alldeles utmärkt. En taxiresa kostar sällan mer än cirka 40 yuan i innerstan och väljer du tunnelbanan så kostar en enkel resa 2 yuan. Tänk bara på att ha en lapp med namnet på din destination skrivet med kinesiska tecken att visa för taxiföraren, de kan sällan engelska.

Det finns ett stort antal bussar som trafikerar staden men jag lyckades aldrig få ett grepp om busslinjernas rutter.

I tunnelbanan är tåglinjerna utmärkt både med tecken och på engelska, vilket underlättar resandet.

En taxiresa från flygplatsen till centrum bör inte kosta mer än cirka 100 yuan, men du kan även ta expresståg från flygplatsen till tunnelbanestationen Dongzhimen för 25 yuan.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss