www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Shopping i Peking

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 20 apr 2012

Det är ingen hemlighet att många åker till Peking för att shoppa. Utbudet av prylar, kläder, skor och så vidare är enormt och sträcker sig från billiga kopior till äkta vara.

Risken att man som turist för eller senare hamnar på antingen Silk Market eller Pearl Market är ganska stor. Att kalla dessa byggnader för marknader är egentligen fel, eftersom det snarare är som varuhus i flera plan med kläder, skor, väskor, leksaker och elektronik. Utgå från att allt som säljs är piratkopierat och att kvalitén sällan är den bästa. Däremot är det riktigt billigt för den som är vass på att pruta.

Om du har begränsat med tid för din shoppingrunda föreslår jag att du istället beger dig till området Sanlitun Village. Här ligger varuhuset Yashow som motsvarar Silk/Pearl Market, med skillnaden att försäljarna använder lite mindre agressiva försäljningsmetoder. I ett av byggnadens hörn ligger en mycket välsorterad DVD butik där man kan köpa filmer av hög kvalité för en billig peng.

I samma område hittar du även Sanlitun North där lyxbutikerna säljer orginalversioner av samma kläder, väskor och skor som säljs inne på Yashow några hundra meter bort. Här ligger även varuhuset 3.3 med en rad små modebutiker med spännande utbud av skor och kläder.

Allt samlat på ett område med andra ord, och om inte det räcker som argument kan jag även nämna att Sanlitun även är en av stadens mest populära bar-gator. Perfekt om man behöver något svalkande efter all shopping!

För mer info om Pekings shopping klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss