www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Batu Caves

written Av Mattias Publicerat i Malaysia - Ringgit (MYR) den 11 mar 2013

Batu Caves är en av de viktigaste hinduiska platserna utanför Indien. Kalkstensgrottorna och den karaktäristiska jättestatyn i guld är belägna drygt en mil utanför Kuala Lumpur. Den största grottan heter Temple Cave, men kallas även Cathedral Cave, och här finns hinduiska helgedomar och utsmyckade skildringar tillägnade Lord Muragan, vars 42 meter höga staty vakar utanför. Temple Cave sträcker sig 100 meter över marken och flertalet hål i taket bjuder på uppfriskande dagsljus. Vandringen upp till ingången är en utmaning i sig då det är 272 trappsteg som bevakas av apor som gärna fångar upp en matbit eller annat trevligt från din hand eller väska. Det kostar ingenting att besöka denna grotta men det finns möjlighet att lämna en donation.

Entrén under Temple Cave är Dark Cave som är den vildaste grottan och hem till många djur, denna grotta kan endast besökas via guidade turer. Det rekommenderas att packa ner ett ombyte av kläder då turen kan innebära en del fysisk aktivitet och krypandes i grottan.

Vill man inte klättra alla dessa trappsteg upp kan man besöka Cave Villa som är belägen på marknivå. Detta kostar ca 40 SEK och ger tillgång till utställningsgrottor med målningar och statyer av indiska karaktärer från hinduisk mytologi. Det finns även en tank full med ormar och andra reptiler (tänk Indiana Jones och de fördömdas tempel!) att ta sig en titt på.

I januari/februari hålls varje år en festival, Thaipusam festival, där flera hundra tusen besökare samlas. Vissa har spett och krokar i huden för att visa ånger och andakt. Inget för den med svagt hjärta med andra ord.

Från centrala Kuala Lumpur, i den så kallade Golden Triangle, kan man nå grottorna via taxi, buss eller tåg. Buss 11 och 11D avgår från Pudu Raya Bus Terminal och buss U6 från Titiwangsa. Tåget klivs på i Kuala Lumpur Central och heter KTM, avgår varje halvtimme och kostar 5 kronor enkel resa. Tågresan rekommenderas då den är behaglig och praktisk. Kliv av vid stationen som heter just Batu Caves så befinner du dig ett stenkast från grottorna.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss