www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Petrona towers

written Av Mattias Publicerat i Malaysia - Ringgit (MYR) den 11 mar 2013

Twin Towers i Kula Lumpur ägs av oljebolaget Petronas och var vid sin byggnation år 1998 världens högsta byggnad. Idag kan Petronas Twin Towers istället bära upp titeln världens högsta tvillingtorn med sina 451,9 meter och 88 våningar. Beläget i hjärtat av Kuala Lumpur har det blivit en populär turistattraktion och stadens kronjuvel. På kvällen i KLCC Park är det en underbar stämmning och nedanför tornen lyser färgade lampor upp imponerande fontäner. Det finns en löparbana på 1300 meter som sträcker sig runt parken och dryckesfontäner att släcka törsten i för den som känner sig manad att motionera. Tvillingtornens design symboliserar Malaysias ambitioner att vara en global aktör som är stolt över sin bakgrund och ser positivt på framtiden.

Kuriosa:
Ett av tornen byggdes av japanska Hazama Corp, och det andra tornet av koreanska Samsung. Koreanerna lyckades utmärkt medan japanernas torn har en lutning på 25 mm.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss