www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Frankrike - Euro (EUR) den 13 mar 2014

Redan år 1294 ägde den första karnevalen rum i Nice. Med undantag för perioden under franska revolutionen, då karnevaler förbjöds över hela Frankrike, så har Nice varit platsen för en av Europas största karnevaler.

Varje år besöker över en miljon människor karnevalen som pågår under två veckor. Karnevalen äger vanligtvis runt i slutet på februari. Temat ändras från år till år och 2014 års tema var ”Kungen av Gastronomi”. Karnevalen äger rum runt Place Masséna och Promenade des Anglais.

En av höjdpunkterna under karnevalen är ”Bataille de Fleurs” då det är en stor parad med enormt vackra blommor över hela staden. Deltagarna klär ut sig och över 100 000 blommor, alla lokala från regionen, gör detta till en fest i vackra färger. Du bör inte heller missa fyrverkerierna som avslutar karnevalen och som hela staden är ute för att se.

Varje dag under karnevalen är det någon form av parad och på kvällarna är det flera olika fester över hela staden. Nästa års tema kommer vara ”King of Music”, låter det intressant? Läs mer om karnevalen här.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss