www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Marseilles bästa badplatser

written Av Mattias Publicerat i Frankrike - Euro (EUR) den 04 sep 2013

Marseille är för många associerat mat och kultur. Men faktum är att Marseille även erbjuder ett flertal charmiga badplatser där du kan söka svalka efter en lång dag på stan. Nedan kan du läsa om mina tre favoriter.

Plage du Prado
Denna strand är Marseilles största sandstrand och skådeplats för ett stort antal olika typer av evenemang varje år. Det är tillexempel en tradition att inviga det nya året med att smälla fyrverkerier på stranden. Det finns ett stort utbud av caféer och restauranger som dessutom erbjuder solstolar och parasoller för cirka 10 euro/dag. På Plage du Prado kan du dessutom paddla kanot eller surfa.
För dig som gillar att promenera tar det 60 minuter att gå till stranden från centrum annars går det bussar var 10 minut som tar dig direkt till stranden. Då är det buss 60 som gäller. Du kan även ta metron (den röda linjen till Rond-Point du Prado) för att sedan ta buss nr 19 till stranden. Här hittar du även ett pariserhjul och andra karuseller för de små. När du är trött på att sola och bada kan du ta sig vidare till Parc Borely som ligger cirka 5 minuter längre bort.

Plage des Catalans
Den katalanska stranden ligger närmast centrum och under högsäsongen bör du se till att vara där tidigt om du vill vara säker på att få plats. Det är många turister som väljer att sola och bada här på grund av närheten till centrum. Plage des Catalans är en sandstrand och här finns även ett stort volleybollområde och från stranden har du en underbar utsikt över Château d’If.
På grund av strandens populäritet har stadens myndigheter bestämt att endast 1000 personer får vistas på Plage des Catalans samtidigt. Se därför till att vara på plats redan på morkonkvisten för att vara säker på att få en av de åtråvärda platserna vid strandkanten.

Les Calanques de Cassis
För dig som vill ta dig längre ut från centrum och som gillar naturen så är Calanque de Morgiou ett säkert kort. Två flugor i en smäll, säger Marseilleborna om denna strand. Här får man både ta del av naturen och stranden. I Calanques de Cassis är du omgiven av vita klippor och turkosblått vatten. Här kan du sola, bada och även klättra.
Du kan välja att antingen ta dig hit med buss nr 21 från centrum för att sedan promenera de cirka 20 minuterna till stranden eller att ta båten direkt från Vieux Port. Är du en person som tycker om att ge dig ut på äventyr är det givet att du bör ta bussen för att upptäcka den franska naturen. Marseilleborna rekommenderar familjer att ta båten till stranden då det är enklast. Det kostar 22 euro per person att ta båten till Calanque.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss