www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i Italien - Euro (EUR) den 14 aug 2014

På Sardinien finns det flera trevliga utflykter som du kan välja mellan. Jag har sammanställt mina tre favoriter så att du har något att välja mellan, oavsett om du semestrar på väst- eller östkusten.

1.) La Pelosa Beach

Så snart du känner sanden mellan dina fötter och ser det vackra vattnet kommer du känna vilket bra beslut det var att åka till La Pelosa Beach. . Stranden kallas ”Bondstranden” eftersom filmen ”Älskade spion” har en scen från denna strand och man kan förstå varför de valde just denna strand. La Pelosa ligger några km från staden Stintino, som ligger på den nordvästra spetsen av Sardinien, ca fem mil från Alghero.

La Pelosa Beach

När ni solat och badat några timmar föreslår jag att ni hittar bort till La Pelosetta för lite lunch. Utsikten är oslagbar och priserna rimliga.

La Pelosa Beach

På grund av strandens popularitet fylls det på med människor rätt fort, speciellt på helgerna, så försök vara tidigt ute så ni får en parkering nära stranden. Om ni inte hittar en precis vid stranden kan ni ta någon av båtklubbarna som ligger en bit därifrån och promenera bort till stranden. Tänk på att parkeringar med vita linjer är gratis medan de med blålinje kostar pengar.

2.) La Maddalena

I Sverige är vi stolta över vårt skärgårdsliv och Sardiniens motsvarighet är inte så dumt det heller. Omgivningen är vacker och oavsett om du vill bada eller bara ut i naturen och vandra så har La Maddalena något för dig. 

La Maddalena

För att ta sig ut till La Maddalena tar du dig till Palau, drygt fem mil norr om Olbia. Därifrån går det såväl färjor som båtturer. Om du åker med bil och tar färjan över finns det tre olika bolag som trafikerar sträckan. Det kostar ca 40 euro tur och retur om ni är två personer som åker över med en normalstor bil. Jag såg ingen kortterminal ombord så ta med dig kontanter för säkerhets skull.

Om ni föredrar en bra strand när ni åker över till La Maddalena är Spalmatore Beach ett säkert kort. Det är uppdelat i några mindre stränder och trots att det kan vara gott om folk är det en lugn känsla runt den här stranden. Ni kan ta er hit med den lokala bussen om ni saknar hyrbil.

Spalmatore Beach

Gillar du att vandra runt i naturen bör du utforska Parco Nazionale dell'Arcipelago di La Maddalena som är fantastiskt fin. Det är även värt att åka över från huvudön till Caprera där det finns fin natur och vackra viker som du kan bada i.

Parco Nazionale dell'Arcipelago di La Maddalena

3.) Grotta di Nettuno

Några mil utanför Alghero hittar du Grotta di Nettuno (Neptunus Grotta). Grottan är en del av Capo Caccia som är en enorm kalksten. För att ta dig hit kan du åka med bil eller ta en båttur från hamnen i Alghero. Om du väljer bil väljer du också att promenera ner och upp för de drygt 650 trappstegen som tar dig till grottan. Det är en rätt häftig upplevelse och om du har möjlighet borde du prova på. Båtturerna ställs in om vädret inte är optimalt så tänk på att kolla med din arrangör dagen innan om allt är enligt plan.

Trappstegen - Grotta di Nettuno

Inträdet till grottorna kostar 13 euro för vuxna och de accepterar inte kort. Du får inte gå runt själv i grottan utan allt sker med en guide. Varje hel timme går en ny grupp in och de öppnar entrén ca 30 minuter innan.

Grotta di Nettuno
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss