www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Restaurangtips i Dubrovnik

written Av Mattias Publicerat i Kroatien - Kroatiska Kuna (HRK) den 17 sep 2012

Om du är svag för fisk och skaldjur kommer du att gilla restaurangerna i Dubrovnik. Givetvis går det att hitta mat för alla smaker men paradrätten på flertalet av restaurangernas menyer är ofta baserad på ingredienser från det adriatiska havets skafferi. Här följer några av mina restaurangfavoriter.

Det sägs att Kroatiens ostron är de bästa i världen och denna tes bevisades enligt många när prinsessan Diana specialbeställde ostron från Mali Ston till sitt bröllopsfirande med prins Charles år 1981. De omtyckta ostronens särskilt goda smak sägs bero på det saltrika vattnet utanför den kroatiska kusten. Den som vill provsmaka kan med fördel bege sig till restaurang Kamenica (som betyder just ostron). Ett annat alternativ är att bege sig ut på ostronsafari och själv plocka upp din måltid tillsammans med personal från restaurang Taverna Bota Sare i Mali Ston.

Moby Dick är det närmsta du kommer en kvarterskrog i innanför ringmuren. Rätterna är ok prissatta och fokus ligger på skaldjur. Jag testade kockens rekommendation och fick in en perfekt tillagad tonfiskfilé toppad med saftiga räkor och blev inte besviken.

Om du tar buss nummer 6 från Pileporten kommer du till Lapad. Här finns en mysig restauranggata med flera olika alternativ för både mat och dryck. Om du följer gatan ner mot stranden och fortsätter längs klipp-promenaden kommer du efter ett tag till Restaurant More. Utsikten är magisk och så är även deras skaldjurstallrik. När du har avslutat din middag kan du avnjuta en drink i den anslutande ”grott-baren” som ligger insprängd i berget.

På en klippavsats utanför ringmuren med häpnadsväckande panoramautsikt över havet ligger baren Buza. Hugg något svalkande från baren och njut av solnedgången eller varför inte ett kvällsdopp från klipporna ackompanjerat av månens sken? Du hittar hit genom att följa ringmuren tills du ser en skylt med texten ”Cold drinks and the most beutiful view”. En liten öppning i muren tar dig till trapporna som leder ner till baren.

Buza
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss