www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Kort och kontanter i Kroatien

written Av Mattias Publicerat i Kroatien - Kroatiska Kuna (HRK) den 15 sep 2012

I Kroatien används kontanter i stor utsträckning och som besökare bör du alltid ha kontanter till hands. Rekommendationen är att betala kontant när du till exempel äter på restaurang, besöker marknader och åker buss eller taxi. Med den lokala valutan Kuna (HRN) klarar du dig utmärkt överallt och på många turistinriktade verksamheter är även Euro accepterat som betalningsmedel.

Var uppmärksam på vilka avgifter som gäller för bankkortet eller kreditkortet. Både ett valutaväxlingspåslag, normalt på 0-2 % och uttagsavgifter tillkommer ofta. Villkoren skiljer sig åt mellan olika banker och olika typer av kort. En vanlig avgiftsfälla är erbjudandet från butiker och uttagsautomater i landet att bli debiterad i svenska kronor. Detta är ett erbjudande som du i regel bör tacka nej till då det kan bli upp till 3-5 % dyrare jämfört att välja att göra dina uttag och inköp i lokal valuta. Använd endast ditt kort på betrodda ställen och ta endast ut kontanter från bankomater inne på bankkontor så minimerar du risken för skimming. 

 
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss