www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

24 timmar i San Sebastián

written Av Kristoffer Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 24 sep 2014

Bara två mil från den franska gränsen hittar du San Sebastián, en relativt liten stad som sin storlek till trots har mycket att erbjuda. Om du är i staden och bara har ett dygn på dig kommer här ReseEkonomens upplägg på vad du ska göra för att maximera din upplevelse!

FREDAG

13:00
Du är framme i San Sebastián lagom till lunch och vad passar då bättre än en bit mat? På Ni Neu (Avenida de Zurriola 1) har du en av stadens bästa restauranger och deras lunch är svårslagen. Välj dagens meny som består av tre rätter och en flaska vin. Om ni är två personer så går det loss på 60 euro tillsammans och då får ni en lunchupplevelse som slår det mesta här hemma i Sverige.

Ni Neu

14:30
Efter den rejäla lunchen passar en promenad genom staden bra. Promenera mot La Concha Beach och besök stadens akvarium som ligger precis vid hamnen. Inträdet kostar 13 euro per person och kan rekommenderas, speciellt om du reser med barn. Om du ett besök på akvariet inte lockar kan du istället ta en båttur till Isla de Santa Clara. Biljetter kan du köpa nere i hamnen och turen kostar 6 euro per person tur och retur.

Isla de Santa Clara

17:00
San Sebastián har flera stränder och min personliga favorit är Zurriola Beach som är betydligt mindre än La Concha men också lugnare. Ta en cortado på något av strandens caféer och njut av eftermiddagssolen innan du återvänder till ditt hotell för en liten siesta.

Zurriola Beach

20:00
Alla känner till tapas men i Baskien är det pintxos som gäller och i San Sebastián är utbudet enormt. Ta dig till Goiz Argi (Fermin Calbeton Kalea, 4) och gillar du skaldjur så ska du beställa Brocheta de Gambas tillsammans med ett glas Txakoli, det lokala vinet som passar perfekt till pintxos. Kvällen är ung och vår matresa genom San Sebastián fortsätter till La Cepa (31 de Agosto Kalea, 7). Deras grillade svampar, Hongos a la Plancha, är helt fantastiska och ett måste om du är här. Det finns fortfarande lite utrymme kvar i magen så vi tar oss till Taberna Gandarías (31 de Agosto Kalea, 23) längre ner på gatan. Beställ in ett glas rödvin till din Pintxo de Solomillo, grillat nötkött, som är ställets specialité. Om du fortfarande vill ha mer mat kan du ta dig till La Cuchara de San Telmo (Calle del Treinta y Uno de Agosto, 28) som har mycket god mat men räkna med mycket folk och trängsel i baren. Mätt och belåten avslutar du din första dag i San Sebastián.

Taberna Gandarías

LÖRDAG

10:00
San Sebastián är en av Europas största surforter och vad passar då bättre än en surflektion? På Pukas Surf Eskola (Mayor Kalea, 5) kan du boka surflektioner eller hyra utrustning om du provat tidigare. Priset för en lektion på 1,5 timme är 72 euro om du är ensam men om ni är en grupp blir det billigare. Jag kan lova att du kommer få en rolig upplevelse men också vara rejält trött för att surfa är riktigt uttömmande för kroppen!  Tur är väl då att du är vid Zurriola Beach så det är bara att lägga sig ner på handuken och njuta av solen.

13:00
Ditt dygn i San Sebastián börjar komma till sitt slut men innan du lämnar staden måste du avsluta med lite mer pintxos. Ta dig till Bar Bergara (Calle del General Artetxe, 8) och välj någon av de härliga rätterna som finns i baren. Området runt restaurangen är fyllt med olika pintxosbarer så det finns gott om bra ställen om du vill prova några andra efteråt.

Bar Bergara
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss