www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Topp-5 bilutflykter på Gran Canaria

written Av Mattias Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 14 feb 2013

För att få ut maximalt av sin semester på Gran Canaria så är det en god idé att hyra en bil under en eller flera dagar. Även om ön inte är särskilt stor så innebär öns fyra olika klimatzoner att de regionala väderskillnaderna är stora vilket också återspeglar sig i öns landskap. Här kommer några förslag på bilutflykter som låter dig uppleva lite mer av ön än hotellkomplex och stränder.

1. På vägen mellan Agüimes och Ingenio ligger Barranco de Guayadeque. Det som gör denna by speciell är de historiska grottbostäder som återfinns här. Faktum är att grottor, både bebodda och obebodda, finns lite överallt på ön och befinner du dig på öns norra sida hittar denna annorlunda bostadstyp även utanför byn Agaete. Vackert och häpnadsväckande. 

2. När du har kört ett tag kan det vara skönt att komma ut i naturen och röra på sig lite. Ställ in kompassen på naturområdet Tamadaba söder om Agaete. Här du kan följa vandringsleder förbi vackra pinjeskogar, imponerande vattendammar och mäktiga klippformationer.

3. Gran Canarias högsta berg heter Pico de las Nieves och är 1 949 meter högt. Man kan inte köra hela vägen upp till toppen, men från vändplatsen kan man en klar dag skymta Teneriffa i horisonten.

4. I den lilla bergsbyn Arucas väster om Las Pamas ligger ett intressant pitstop. I varje fall för bilens passagerare. Här ligger nämligen en populär romdestilleri som tillverkar hela 16 olika sorters likör och romsorter varav en är den lokala favoriten hounungsrom, ”Ron de Miel”.  Njut av de generösa provsmakningarna innan du shoppa loss och om chauffören inte lyckas hålla sig och behöver ställa bilen kan det vara bra att känna till att buss 205 tar dig tillbaka till Las Palmas.

5. Mitt på ön ligger den charmiga byn Teror. Låt inte namnet avskräcka dig. Hit åker man främst för att uppleva den pittoreska söndagsmarknaden där du kan fynda allt från konsthantverk till lokalproducerade korvar. Vill du lämna bilen hemma kan du även hoppa på buss 216 i Las Palmas. Ett utmärkt söndagsnöje!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss