www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Brighton

written Av Mattias Publicerat i Storbritannien - Brittiska Pund (GBP) den 30 jul 2012

Endast en timme med tåg från London ligger den engelska rivieran och den populära badorten Brighton. Hit har londonbor vallfärdat sedan urminnes tider för att njuta av den friska havsluften och bada längs med de stenklädda stränderna vars vatten sägs ha hälsosamma effekter.

Brighton Pier

Tågresan från London och Victoria Station är bekväm och billig. Det enklaste sättet att komma åt prisvärda biljetter är att boka någon dag i förväg via Southern Railways hemsida. Förutom bad och strand bjuder Brighton på en mysig stadskärna med massor av små butiker och mysiga restauranger.

Mitt i staden ligger The Royal Pavillon som är palatset som Kung George IV använde som tillflyktsort när han vill komma ifrån stöket och förpliktelserna i London. Inredningen är spektakulär med tydliga inslag från Asien och det var hit som George bjöd in sina celebra gäster när något skulle firas. Ett besök är ett måste för alla med en gnutta intresse för historia och inredning. Inträdet kostar 10 pund men tycker man att det är för dyrt så är även palatsets utsida med den anslutande parken en fröjd för ögat.

Brighton är även känt för sin elektriska järnväg som är den äldsta i världen som fortfarande är i drift. En enkel resa med det charmiga tåget längs strandpromenaden ut till marinan (som sägs vara Europas näst största!) kostar två pund och är en trevlig mini-utflykt.

Var ska man då äta någonstans när man är i Brighton? Här kommer några av mina favoriter:

Carluccios är ett café som serverar fantastiska italienska mackor och väl avvägt kaffe. Missa inte paninin med italiensk salami, som är en självklar vinnare på menyn.

Riddle & Finns Champagne & Oysters Varför inte avrunda en dag på stranden med några ostron och ett glass bubbel? På Riddle & Finns är stämningen alltid på topp och det kan vara en god idé att boka bord i förväg. Det är nämligen inte bara de nyfångade ostronen som är populära här.

Zizzi Stadens bästa pizza får du på Zizzis. Här är ofta mycket folk men rotationen är bra och även om du får vänta en liten stund så är det glömt när du sätter tänderna i den första tuggan av den eminenta pizzan.

Pho är kedjan som slagit igenom med dunder och brak i London, och nu även i Brighton. Deras recept till framgång stavas vietnamesisk street food. Nudelsoppor, vårrullar och currys står på menyn och när du har testat vad som erbjuds så kommer du att vara både mätt och belåten.

stolar 
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss