www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Bussluffa i Turkiet

written Av Mattias Publicerat i Turkiet - Turkiska Lira (TRY) den 26 maj 2011

Turkiet är ett spännande land som har massa minnen från skilda kulturer och epoker. Det är också ett land där det kryllar av turister. Om du ska åka till Turkiet bör du försöka undvika de värsta turistfällorna och ett tips är att istället ge sig ut på bussluff i det okända.

Enklast är att köpa en flygbiljett med någon av alla charterarrangörer till exempelvis Dalaman. Därifrån är det inte långt med ”dolmus” till en av våra turkiska favoriter, Dalyan. Dolmus är en typisk Turkisk buss med plats för cirka 15 personer som binder ihop städer och byar i ett heltäckande nät. Resorna är sällan längre än tre-fyra mil, sen får nästa dolmus ta vid.
Dalyan har en mängd enkla hotell (tips: www.kilimhotel.com ) och ett hyggligt utbud av restauranger och barer. Här finns också Turkiets troligtvis härligaste strand, Iztuzu, Sköldpaddsstranden. Det är en några kilometer lång sandrevel som bildats utanför en flodmynning. Till Iztuzu kommer du med hjälp av flodtaxi och på vägen fascineras du av de 2 300 år gamla uthuggna klippgravarna och spanar efter havssköldpaddor.

Ett annat av de minnesvärda stoppen i Turkiet heter Yalikavak, som ligger nordväst om Bodrum. Det är en liten stad som erbjuder överskådlig basar och en moské med två minareter. Här finns även en vacker strandpromenad längst den lilla badstranden – Xuma. Det går utflykter från Yalikavak till Bodrum där du kan besöka den mäktiga korsriddarborgen. Du kan också ta en utflykt till lilla Gümüslük, som verkar ha fler fiskrestauranger än invånare.

Goda kamrater på bussluffen är Vagabonds guidebok ”Turkiet” och – naturligtvis! – turkiska lira och euro. Bästa tiden i Turkiet är sen vår/försommar. Sedan blir det hett och dyrare.
Valutaråd: växla till dig lira, TRY, för de första dagarnas behov och ta resten av reskassan i euro. Komplettera alltid med betalkort.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss