www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Mat och shopping i Boston

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 04 aug 2011

Är du på väg till Boston? Här är mina bästa mat och shoppingtips från staden.

Shopping
I downtown längs med Washington Street finner du klassiska kedjor som Macy´s och HM. Passera dessa och bege dig till DSW (Designer shoe Warehouse). Om du är på jakt efter ett par nya skor är detta stället för dig. Stort utbud med tyngdpunkt på damskor och kraftigt rabatterade priser!

Brattle Book Shop ett av USAs största och äldsta antikvariat. Här finner du gamla och nya klassiker uppradade i en charmig miljö. På soliga dagar fyller man innergården med begagnade fynd för mellan 1-5 $ och för boksnobben finns där en exklusiv avdelning med samlarobjekt. Vad sägs om ett exemplar från första upplagan av Charles Dickens ”A Christmas Carol” från 1843 för 5000 $?

Newbury Street i Back bay finner du flera av de internationella kedjorna men med en skön mix av lokala butiker som säljer allt från inredning till konst. På parallellgatan Boylston Street ligger Filene´s Basement där man kan göra rejäla klipp på märkeskläder för dam och herr. Butiken har även ett hyfsat utbud av handväskor samt ett begränsat utbud av skor.

Charles Street på Beacon Hill har framförallt ett gäng trevliga restauranger men är även en trevlig gata att leta shoppingfynd på.

Prudential Center är ett klassiskt shoppingcenter med en rad butikskedjor och restauranger. Perfekt för en regnig dag!

Mat
Frukost kan med glädje avnjutas på Brueggers på  School Street mitt i stan. Deras Western Bagel håller absolut världsklass och priserna är mycket humana!

Lunch äter du bäst och billigast på klassiska Quincy Market. Strosa runt blande de olika matstånden och välj mellan allt från pasta, pizza, asiatiskt, clamschowders och baconlindade pilgrimsmusslor. Här återfinns även en filial av den klassiska baren Cheers från tv-serien med samma namn (den ursprungliga baren ligger på 84 Beacon Street).

Om du är svag för italiensk mat innehållande havets läckerhet är det till North End och Little Italy du ska bege dig. Enligt min  mening betydligt gemytligare än motsvarigheten i NY och mycket hög kvalité på maten. Testa stans bästa (?) ostron på Neptune Oyster Bar, eller en pastavariant på i stort sett vilket ställe som helst. Artú är ett charmigt ställe som serverar huvudrätter för runt 20 $. De har även en mysig filial på Charles Street om du befinner dig kring Beacon Hill. 

För ett riktigt prisvärt mexikanskt skrovmål bege dig till chica Fajitas & Ritas downtownFajitas och margaritas för hela slanten! 

Om du känner att du vill lägga lite pengar på en riktigt högklassig köttbit är  RuthsChris på School Street ett bra alternativ. Fantastiskt möra och smakrika köttbitar samt högklassig service avnjutes på den mysiga innergården där man kan känna historiens vingslag.

Se upp! Från ett antal personer anställd inom turistnäringen fick jag rekommendationen att besöka restaurang No Name ute på Boston Fish Pier. Jag utlovades högklassisk färsk fisk och skaldjur till riktigt bra priser men blev mäkta besviken. Priserna var inte mer än ok, maten var smaklös och servicen medioker. Satsa på något av ställena ovan istället!

 
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss