www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Guide till Floridas nöjesparker

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 02 dec 2012

I Florida står nöjesparkerna som spön i backen och utbudet av teman och åkattraktioner är överväldigande. Här finns något för alla som har barnasinnet kvar. Se till att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i nöjesparkerna genom att läsa igenom ReseEkonomens guide till några av de mest populära parkerna nedan. 

Berg-och-dalbanan Hulken på Islands of Adventure

Tips till Floridas nöjesparker

 -Köp dina biljetter på nätet innan ditt besök. Det blir billigare och dessutom slipper du oftast köerna till entrén.

-Planera ditt besök noggrant. Parkerna är stora och du kan spara tid och slippa onödigt köande om du vet var du ska ta vägen. En del parker har lägre priser på vardagar.

-Ett annat sätt att spara tid på är att ladda ner nöjesparkens mobilapplikation. Där kan du följa kötiderna till olika attraktioner, hitta restauranger och få en mobil karta över området.

-Om du tänker besöka mer än en nöjespark eller om du tänker göra återkommande besök så finns där pengar att spara genom att köpa kombinationsbiljetter.

-Tänk på att dyra parkeringsavgifter tillkommer på de flesta nöjesparkerna. Kolla upp alternativa transportsätt och parkeringsplatser. Vissa hotell erbjuder till exempel kostnadsfri transfer till och från närliggande parker.

-Entréavgifter för en hel familj känns i plånboken. Håll utkik efter rabatter på nätet och hos parkernas olika samarbetspartners.

-Var beredd på att en stor del av maten i nöjesparkerna till stor del består av saftigt prissatta hamburgare och pizzor. Ät i förväg, oftast får man inte ta med sig egen mat.

Disney World Orlando

Med sina fyra olika temaparker och två vattenland är Disney World nöjesparkernas nöjespark.  Alla som drömmer om att träffa Musse Pigg och hans vänner, får inte missa Magic Kingdom med det karakteristiska Askungenslottet som främsta kännetecken. Åkturerna är framförallt anpassade för mindre barn även om här finns ett antal berg-och dalbanor som får pulsen att stegra.  

Epcot är en förkortning av ”Experimental Prototype Community of Tomorrow” och parken är uppdelad i två områden. Det ena området fokuserar på undervisning om människans utveckling och framtidens teknik och det andra området är består av olika paviljonger av världens länder i minformat med tyngdpunkt på mat.  

Animal Kingdom sägs vara den största temaparken i världen med inriktning på djur. Den gigantiska parken är indelat i sju olika områden och här kan man stifta bekantskap med närmare 1700 olika djur från världens alla hörn.

Hollywood Studios passar alla som vill få in glimt av Disneys film och tv-produktioner. Vandra runt bland filmkulisser, back-stage områden och stuntmän. Har du tur så kanske du springer på en riktigt filmstjärna?

Blizzard Beach är det ena av Disneys två vattenland. Kännetecknande för denna parken är det genomgående snö (!) temat. Stoltserar med en av världens högsta och snabbaste vattenrutschbanor.

Typhoon Lagoon är även det ett vattenland. Dragplåster här är den stora vågpoolen och det artificiella revet där besökare kan snorkla med tropiska fiskar och hajar (!).

Bäst: Utbudet och variationen, här finns något för alla.

Sämst: Köerna kan vara löjligt långa till vissa områden och attraktioner. Att trängsel förekommer gör inte saken bättre.

Pris: Dagbiljett/temapark Vuxen 89$. Barn (3-9 år) 83$. Dagbiljett/vattenland Vuxen 56$. Barn (3-9 år) 47$.

Tips: Avsätt tid till att utforska parkerna i egen takt. Ibland kan det vara en god idé att ta sovmorgon och besöka området framåt kvällen när köerna blivit lite kortare.

Läs mer: www.disneyworld.disney.go.com

Kennedy Space Center

Denna park är mer allmänbildande än sina grannar i Orlando. Hit åker man främst för att lära och uppleva snarare än för att känna pirret i magen i en karusell. KSC bjuder bland annat på en interaktiv utställning om rymden och rymdindustrins epoker. Starta turen med att åka buss ut till NASAs uppskjutningsområde. Fortsätt sedan med testa ”Shuttle Launch Experience” som simulerar en riktig raketuppskjutning. Efter att ha upplevt dessa två aktiviteter får man ut mer av de resterande delarna av parken som annars kan upplevas som lite torftiga.

Bäst: Shuttle Launch Experince som simulerar en riktig uppskjutning och 3-D filmerna med rymdtema på IMAX biografen.

Sämst: Utbudet av restauranger och mat utöver pizza och hamburgare är obefintligt. Ät i förväg.

Pris: Vuxen 53$, Barn (3-11 år) 43$.

Tips: Bra park att mjukstarta sitt nöjesparks-marathon med. Tar man däremot Kennedy Space Center sist så ter den sig tämligen blek ut i jämförelse med andra parker då fokus i parken inte ligger på karuseller.

Läs mer: www.kennedyspacecenter.com

Universal Studios

Universal är nöjesparken som kombinerar guidade turer i inspelningsstudios med hela kvarter uppbyggda som kulisser från kända filmer. Här finns även ett antal åkturer med anknytning till filmens värld.

Bäst: ”The Simpson Ride” och den nostalgiosande båtturen med ”Hajen”-tema som båda är värda att köa till för att få uppleva.

Sämst: En del av attraktionerna kan kännas daterade då de anknyter till äldre filmer och serier, särskilt för de yngre i sällskapet.

Pris: Vuxen 88$, Barn (3-9 år) år 82$.

Tips: Precis som på många av de andra temaparkerna i Florida går det att köpa ett ”express-pass” som ger företräde i köerna. Dagar när parken är fullpackad kan detta löna sig.

Läs mer: www.universalorlando.com

Island of adventures

Detta är grannen till Universal Studios i Orlando. Här är temat uppbyggt kring olika öar som alla har ett eget tema. Roligast är det senaste tillskottet ”The Wizzarding World of Harry Potter” som är en verklighetstrogen kuliss av Harry Potters värld. Köp dig en trollstav på Ollivanders Wand Shop eller stilla sötsuget hos Honey Dukes godisbutik. Även ”Superhero Island” utmärker sig med den loopande berg och dalbanan Hulken.

Bäst: åkturen inne på Hogwarts som imponerar på så väl gammal som ung med grymma detaljer och verklighetstrogna projektioner. Du kommer aldrig komma närmre känslan av hur det är att delta i en match ”Quidditch”.

Sämst: Många av åkturerna kräver att man låser in sina tillhörigheter i förvaringsskåp. De första 30 minuterna är gratis men sen börjar det kosta pengar, och på de populäraste attraktionerna kan det vara svårt att hitta lediga skåp.

Pris: Vuxen 88$, Barn (3-9 år) 82$

Tips: Morgonstund har guld i mun. Besök de populäraste åkattraktionerna först och håll koll på kötiderna med hjälp av parkens app.

Läs mer: www.universalorlando.com

Wet ´n Wild

Om du är typen som gillar vattenrutschbanor med fart och fläkt så har du hamnat rätt. På Wetnwild kommer de i alla tänkbara varianter med den gemensamma nämnaren att du blir blöt och att det går undan. 

Bäst: Det stora antalet åkattraktioner där man åker flera personer tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje!

Sämst: När delar av vattenlandets attraktioner håller stängt på grund av reperationsarbete får man ändå betala fullt entrépris. Avgiften på 20$ för ett skåp att förvara sina prylar i är också magstark.

Pris:Vuxen 50$. Barn (3-9 år) 45$

Tips: Om du även planerar att besöka någon av Universals två andra parker blir det billigare för dig om du köper en kombinationsbiljett.

Läs mer: www.wetnwildorlando.com

Legoland Florida

Ja, du läste rätt. Så sent som 2011 etablerade sig den danska leksakstillverkaren med en nöjespark i Florida och man gjorde det med besked. Legoland i Florida är den största Lego parken i världen. Parken riktar sig framförallt till barn under 10 år och har även ett eget vattenland

Bäst: Alla som i sin barndom har försökt att bygga ihop en Legoborg på egen hand vet hur klurigt det kan vara. Minivärldarna i Lego ÄR imponerande!

Sämst: Biljettpriserna är saftiga, särskilt på helgerna. Dessutom får man betala extra om man vill besöka det säsongsöppna vattenlandet.

Pris: Vuxen 76$. Barn (3-12 år) 66$

Tips: Håll utkik efter rabatter online och i kuponghäften hos Legos samarbetspartners. Där finns det en slant att spara.

Läs mer: www.legoland.com

Sea World

Detta är parken för alla som vill uppleva närkontakt med bland annat hajar, sjölejon, delfiner och pelikaner. Även om här finns ett antal åkattraktioner också så är det framförallt djuren som lockar.

Men här finns också häftiga åkattraktioner som Manta, Kraken och Journey to Atlantis.

Bäst: är utan tvekan späckhuggarnas show som får en att vilja sadla om till tränare av dessa magnifika varelser.

Sämst: Parken är utformad med gångpromenader som syftar till att få den verka större än vad den egentligen är. Onödigt. Sea World i San Diego är strået vassare på många punkter om du har möjlighet att välja det alternativet istället.

Pris: Vuxen 79$. Barn (3-9 år) 71$

Tips: Gillar du Flumeride så missa inte åkturen Journey to Atlantis. Du kan bli blöt. Mycket blöt…

Läs mer: www.seaworld.com
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss