www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Det skotska höglandet

written Av Mattias Publicerat i Skottland - Pund (GBP) den 15 nov 2011

När jag var i Edinburgh passade jag på att hoppa på en dagsutflykt till det skotska höglandet med Highland Explorer, en utflykt som jag varmt kan rekommendera.

Rundresan startade med ett stopp vid Wallace monument strax utanför staden Sterling. Högst upp på kullen där monumentet är uppfört, med respektingivande utsikt över Sterling Castle, sägs Wallace en gång i tiden ha stått och spanat över sina motståndare i inför ett avgörande slag.  Min upplevelse av monumentet blev inte direkt sämre av det faktum att det låg en tung dimma över dalen nedanför som skapade en nästan sagolik atmosfär.

Wallace monument

Nästa anhalt på utflykten var tänkt att var Loch Lomond där jag även skulle få möjlighet att åka på en båttur över sjön. Dessvärre hade morgondimman ännu inte lättat tillräckligt så påföljden blev att båtturen ställdes in och vi styrde bussen mot en tidig lunch och natursköna Loch Katrine istället. Trots de ändrade planerna var nog ingen i bussen besviken när vi väl nådde vårt alternativa mål. Loch Katrine visade sig från sin allra bästa sida och efter en kort promenad längs med den idylliska sjön var kameran fylld med fantastiska höstbilder.

Loch Katrine

Det sista stoppet på vår utflykt var Doune Castle. Detta medeltida slott från 1300-talet är bland annat känt från Monty Python filmen ”The holy grail” och varje år vallfärdar Monty Python fans från hela världen hit för att delta i den årliga ”Monty Python day”.  I entrépriset rekommenderar jag att inkludera audiogudien där en av de gamla Python-medlemmarna berättar ingående om slottets alla rum, skrymslen och vrår på ett inlevelsefullt sätt.

Doune castle

Under resans gång berättade den kunniga guiden allt han visste om de områden som vi passerade och när dagen var slut och jag var tillbaka i Edinburgh hade jag inte bara en massa fantastiska sinnesintryck på näthinnan, jag hade dessutom lärt mig en rad nya saker om de stolta skottarnas historia.

Dagsutflykten kostade 30 pund och utöver det tillkom kostnader för lunch, eventuell båttur och eventuellt inträde till Doune Castle.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss