Vi har flera olika reseförsäkringar som skräddarsytts efter dina behov samt utifrån typ av resa och aktivitet. I dagsläget erbjuder vi fem olika alternativ.

  • Bas - passar för säsongsresenärer, ströjobbare eller för dig som vill försäkra sportutrustning och liknande på din resa.

  • Plus - är lämpad för dig som reser upp till 45 dagar. Erbjuder ett bra reseskydd som kompletterar din hemförsäkring.

  • Backpacker - passar dig som är under 35 år och som tänkt vara borta under en längre tid. Försäkringen är både prisvärd och praktisk.

Resevaluta

I många delar av världen sker de flesta betalningarna med kontanter. Se därför till att ha pengar på fickan så slipper du spilla värdefull tid på att jaga uttagsautomater. Vi erbjuder flera alternativ för att skaffa resevaluta. Välj mellan att:

Resekort

Beställ vårt kreditkort som är en pålitlig vän under resan och ett bra komplement till resevalutan. För dig som har FOREX Kreditkort ingår:

  • Räntefri kredit i upp i till 56 dagar.

  • Inget valutapåslag vid köp utomlands.

  • Avgiftsfria uttag utanför EU.

  • Ett extra reseskydd.

Håll dig uppdaterad

Kanske behöver du även fräscha upp dina kunskaper om prisnivåer, aktuell valuta och annan nyttig resmålsinformation innan du åker? 

Vi vill även påminna om vikten av att också i fortsättningen visa respekt för andra resenärer och miljöer som kräver social distansiering pga av covid-19.

För dig som vill hålla dig uppdaterad kring vilka resmål som är möjliga samt  vilka UD avråder från, se här. Du kan även ladda ned appen UD Resklar till antingen iPhone eller Andoid. När du sedan installerat appen får du aktuell information och pushnotiser kring UD:s senaste reserekommendationer.

Trevlig resa och glöm inte att växla resevaluta innan du reser.