Guy closes the boot lid of the car
Fyll i ansökan Du kan ansöka om lån på upp till 500 000 kronor utan krav på säkerhet. För lån över 400 000 kronor behöver du ha en medlåntagare.
Skicka in ansökan Vi gör en individuell bedömning på både huvud- och medsökande. Om lånet kan beviljas ger vi dig ett låneerbjudande som du kan välja att acceptera.
Signera lånet Signera lånehandlingarna för accepterat låneerbjudande digitalt. När vi fått godkända handlingar betalas pengarna ut inom 4-6 vardagar.

Ränta på ditt Privatlån

Räntan på ditt lån är rörlig och sätts individuellt. Din ränta framgår av skuldebrevet, som upprättas när du ansöker om lånet. För närvarande ligger räntenivån för FOREX Privatlån på mellan 3.54% – 12.67%. 

Din individuella räntenivå bestäms när du skickar in din ansökan.

Vem kan låna?

 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige
 • Vara fri från skulder hos kronofogden
 • Vara över 18 år gammal
 • Ha en fast månadsinkomst på minst 15 000 kronor i månaden
 • Ha Mobilt BankID
 • För lån över 400 000 kronor behöver du ha en medlåntagare

Priser och villkor

Ränta* 3.54% - 12.67%
Effektiv ränta* 5.66%
Uppläggningsavgift 0 kr  
Aviavgift 25 kr
Autogiro 0 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Dröjsmålsränta För var tid gällande ränta +12 %-enheter

 

Vanliga frågor om privatlån

 • Jag har fått med ett lösenkrav tillsammans med mitt beviljade lån. Vad ska jag göra?

  Har du fått ett lösenkrav på ditt lån är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0771-22 22 21 alternativt skicka ett e-mail till oss för att lämna kompletterande uppgifter . Skickar du e-mail till oss behöver du skriva: Vilket belopp som ska lösas. I vilken bank krediten finns. Vilket plus- eller bankgironummer inbetalning görs till. Vilket OCR-nummer som ska anges vid betalningen. När du har fått ett lösenkrav på ditt lån kan handläggningen ta något längre tid.

 • Var i internetbanken ser jag mitt lån?

  I internetbanken ser du uppgifter om ditt lån genom att trycka på " Meny " högst upp till vänster i internetbanken, välj sedan " Lån ". Till vänster på sidan som visas ser du aktuell skuld , nästa förfallodatum samt vilket belopp som ska betalas vid nästa förfallodatum. När betalningar skett ser du dessa till höger på skärmen under fliken " Visa händelser ". Betalningarna är uppdelade i amortering , ränta och eventuella avgifter . Under fliken " Visa detaljer " till höger på skärmen ser du mer information kring ditt lån.

 • Vad är PEP och varför måste jag svara på den frågan vid signering av mitt skuldebrev?

  En PEP-person är en fysisk person som har eller har haft en viktig offentlig funktion i en stat eller i ledningen i en internationell organisation. En PEP anses genom sin position och sitt inflytande inneha en ställning som i sig utgör en risk för att utnyttjas för bland annat mutbrott och korruption. Den 1 augusti 2015 infördes nya krav i den svenska penningtvättslagen som innebär att banken behöver veta vilka av våra kunder som är personer i politiskt utsatt ställning. Det är anledningen till att du behöver svara på den frågan vid signering av ditt skuldebrev.

 • När får jag svar på min låneansökan?

  När du gör en låneansökan hos oss och identifierar dig med Mobilt BankID får du ett beslut direkt . Blir lånet beviljat får du även ett sammanfattat låneerbjudande där belopp, ränta samt månadskostnad framgår.

* Räkneexempel

Räntan är rörlig och sätts individuellt f.n. 3.54% – 12.67% (per 15JAN2018) och bestäms efter kreditprövning. Effektiv ränta blir 5.66% (6.25 % **) för ett lån på 100 000 kr med rak amortering under 5 år med exempelränta på 5.52% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift. Genomsnittlig månadskostnad blir enligt exemplet 1901 kr (1926 kr **) och det sammanlagda beloppet som ska betalas blir 114 030 kr (115 530 kr **).

** Betalning via pappersfaktura inkluderar aviavgift på 25 kr