www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Pund till svenska kronor (SEK)

Här ser du den aktuella valutakursen för engelska pund (GBP) gentemot den svenska kronan (SEK). Växla valuta enkelt genom att beställa den online hos oss. Köp valutan direkt och få pengarna skickade till närmsta postombud, eller reservera valuta för att upphämtning i någon av våra butiker i Sverige.

Kom ihåg att alltid spara kvittot för din valutaväxling. Då slipper du betala växlingskontorets avgift om du har pund kvar som du vill växla tillbaka till SEK när du kommer hem.

BESTÄLL VALUTA

 


En valutakurs är föränderlig och påverkas av landets stabilitet samt vilken valuta den jämförs med. Med vår valutaomvandlare kan du jämföra Pund (GBP) mot svenska kronor (SEK) för att se vad du får för varje svensk krona om du väljer att växla in dina pengar idag.

Valutautveckling GBP

Brittiska pund används som valuta i England, Skottland, Wales och Nordirland. Valutakursen är det pris du betalar för en valuta i relation till en annan.  Kronans styrka i relation till det brittiska pundet avgör hur många svenska kronor du får för ett pund.

Om du vet att du kommer behöva växla valuta är det bra att direkt ta reda på vad pundet står i. När du ska växla till pund utgår beloppet alltid från den rådande växelkursen samt en avgift som växlingskontoret tar ut. Genom att spara kvitto kan du växla tillbaka pund till SEK eller annan valuta utan att betala avgift. 

De olika valörerna

Ska du växla till pund finns dessa valörer i sedlar: £5, £10, £20 och £50. För mynten finns valörerna £1 och £2 samt 1penny, 2-, 5-, 10-, 20- och 50-pence.

Det brittiska pundet är världens fjärde mest handlade valuta. Själva namnet, pund, kommer från att pundet ursprungligen motsvarade ett viktpund i sterlingsilver. På valutamarknaden kan det brittiska pundet även kallas för sterling pound. Detta för att skilja den från olika pundvarianter världen över.  Andra länder som använder sig av pund är bland andra: Egypten (EGP), Falklandsöarna (FKP), Libanon (LBP) och Syrien (SYP)

Att tänka på när du växlar till Pund från SEK

  • Spar ditt kvitto! Har du pund över och sparat ditt kvitto behöver du inte betala den avgift växlingskontoren tar när du växlar tillbaka pund till SEK.
  • Inför en resa är det vanligt att växla till landets valuta, antingen innan resan eller väl på plats. Växlar du på plats i det land du besöker är det viktigt att du håller koll på valutakursen, då många turister hamnar i fällan att betala för mycket.
  • Växlar du till utländsk valuta på flygplatsen kan växlingskontorens kurser vara något högre, så se till att växla dina svenska kronor till pund i god tid. Antingen online eller på ett av våra växlingskontor på stan.
  • Även om Skottland använder sig av brittiska pund (GBP) trycker de sina egna sedlar. Det gör att dessa sedlar är oanvändbara om du ska resa vidare till Storbritannien, Wales eller Nordirland.

Det finns många bra tips att ta till sig när det kommer till att resa utomlands. Att ha växlat in till landets valuta i rätt tid är ett. Läs fler tips om hur du får bättre ekonomisk koll inför, under och efter resan från Reseekonomen.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss