Leverans till närmaste postombud

Fri frakt över 5 000 kr

Växla nu och slipp leta automat på plats

Dollar till SEK - USD till SEK

USA-dollar (USD) är en av världens mest erkända och använda valutor. Om du är intresserad av att växla mellan dollar och svenska kronor (SEK), har vi den information du behöver för att förstå valutakurserna och genomföra smidiga valutaväxlingar.

Dollarn är en valuta som är styrande för många andra valutor. Det betyder att när dollarkursen ändras kommer de valutor som är knutna till dollarkursen också att förändras på motsvarande sätt. 

När du vill växla mellan dollar och svenska kronor, dollar till sek,, kan du enkelt hitta pålitliga växlingsalternativ hos oss på FOREX. Våra butiker runt om i landet eller köpa eller reservera online. För att få en bättre överblick på dollar till sek kan du använda vår valutaomvandlare.

Kronor till dollar. Hur mycket är en dollar värd? Använd vår valutaomvandlare här på sidan för att se värdet på en dollar idag, uttryckt i svenska kronor. Alltså, hur många dollar du får för en krona, det vill säga valutakursen SEK till USD. 

USD i andra länder

USA-dollar (USD), ofta kallad "dollar," är den officiella valutan i Förenta Staterna och en av de mest använda valutorna i världen. Här är några viktiga fakta om den amerikanska dollarn och dess globala användning:

USD, eller amerikanska dollar, är en valuta som används globalt, är enkel att handla med och lätt att få tag på. I många länder går det bra att betala direkt med dollar, även om länderna själva har en annan valuta. 

I andra länder, där deras egen valuta är svår att handla med, eller kanske inte kan köpas utanför landet, går det ofta bra att ta med USD och växla dollar mot den inhemska valutan på plats. 

Den amerikanska dollarn är en hörnsten på globala finansmarknader. Många internationella affärstransaktioner och finansiella instrument, som obligationer och aktier, handlas i USD.

Sammanfattningsvis är USA-dollarn en kraftfull valuta som spelar en central roll i den globala ekonomin. Dess användning sträcker sig långt bortom Förenta Staterna och påverkar internationell handel, investeringar och finansiell stabilitet världen över.